Kapelmeester

Benny Eissens is sinds juli 2020 kapelmeester van “Die Junge Bläser”. Benny komt uit Hoogeveen en is al van jongs af aan altijd bezig met muziek. Vroeger met zijn vader mee naar de harmonie op maandagavond en samen naar de Egerländerkapel op donderdagavond.

Al vroeg wist hij dat hij van zijn hobby, namelijk het klarinet spelen, zijn vak wilde maken. Na het voltooien van het conservatorium in 2004 (DM) en 2007 (UM) heeft hij in tal van beroepsorkesten gespeeld en is o.a. vaste remplaçant bij het NNO te Groningen. Sinds 2008 speelt hij voor vast beroepsmatig als solo-klarinettist bij de KMKJWF te Assen. Toen hij een paar jaar geleden gevraagd werd om als kapelmeester zijn debuut te gaan maken bij een nieuwe op te richten Egerländerkapel in Hattem vond hij dat een hele eer. Daarmee begon zijn carrière als kapelmeester van “Die Hattemer Musikanten”.

Sinds 2018 is hij ook dirigent van “Die Dorfplatz Musikanten” uit Oldeberkoop waar hij ook het zingen heeft opgepakt. Als echte Ernst Mosch fanaat kent hij dan ook menig titel uit zijn hoofd.

Toen hij gevraagd werd om eens te komen praten en solliciteren naar de functie als kapelmeester van “Die Junge Bläser” hoefde hij niet lang na te denken. Na een fijn gesprek met bestuur en KNMO werd een proefdirectie gepland. Helaas werd er door het corona verhaal een hoop roet in het eten gegooid maar desondanks is het fantastisch om te proberen de jeugd blijvend te enthousiasmeren voor deze leuke en eigentijdse muziek!